Angry Birds Düşüşe Geçti!





Hemen hemen herkesin telefon ve tabletlerinde yer alan Angry Birds oyununun kurucusu Rovio kan kaybetmeye başladı. Eğlenceli kuşları ile oyun dünyasına girip kısa sürede listelerin en üstüne çıkan firma AngryBirds 2’nin ardından istediği başarıya ulaşamadığı için kemer sıkma politikası uygulayıp, şirkette çalışanlarını azaltmaya başladı.

Rovio daha önce ilk oyununu Android kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmuş, bu sayede çok büyük bir ilerleme kaydetmişti. IOS kullanıcılarına ise 1 dolar gibi bir ücret belirlemişti. Apple kullanıcılarının zengin olduğunu düşünüp bu taktiği benimseyen şirket istediğini bulamayınca IOS’da da ücretsiz indirmeye gitti. O dönemlerde f2p oyununda deyim yerindeyse nam salmıştı.
Oyunun 2. serisi iyi bir indirilme sayısına ulaşmış olsa da ilk oyunun oldukça gerisinde kaldı. İlk oyunun büyüsü ikincisinde kaybolmuştu. Rovio istediği hedefte ters tepince bu zarardan kurtulmanın faturasını elemanlarına kesti ve 213 kişinin görevine son verdi.

İlk dönemlerinde büyük kazançlar sağlayıp servetini arttıran şirketin bu duruma gelmesi oyun dünyasında da yankı buldu. ‘Acaba Angry Birds batıyor mu?’ düşüncesi bir anda tartışılmaya başlansa da oyunun animasyon filmi hazırlıkları bu sesleri bir nebzede olsa azalttı. Bilindiği üzere oyun animasyon filmi olarak sinemalara girmeyi planlıyor. Bunun tüm hazırlıkları hızlı biçimde devam ediyor. Öyle ki filmin tanıtım videosu büyük bir tıklanma aldı. Angry Birds düştüğü yerden kalkmayı bilecek gibi gözüküyor. Tabi bunu zaman gösterecek.

Not : WebUzay sizler için sürekli paylaşımlar yapacaktır sizlerde lütfen bize olan desteğinizi göstermek için yorum yapmayı unutmayınız. Teşekkür Ederiz.  
 
Webuzay siz değerli ziyaretçilerimizin güvenliğini her zaman önemsemektedir. Sitemizde paylaşılan programların virüstotal sonuçları her zaman konuya eklenmektedir. Fakat sizler indirdekten sonra birkez daha kontrol ediniz.
Yorum Yaptığınız İçin Teşekkürler :)